Pure

  • Οδός Κ (Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου) 71408 Ηράκλειο, Κρήτη, Ελλάδα.
  • Τηλέφωνο: +30 2810 382010

  • Email: info@pureoliveoil.gr

Ποιότητα & Παραγωγή

Εφαρμόζουμε Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας HACCP.

Ποιότητα & Παραγωγή

Ποιοτικός Έλεγχος

Το σύστημα διαχείρισης και ποιότητας της εταιρίας μας αποτελείται από ένα σύνολο πολιτικών και διαδικασιών με ιδιαίτερη έμφαση στην άριστη ποιότητα. Για την ασφαλή κατανάλωση και εξασφάλιση μιάς εξαιρετικής ποιότητας εφαρμόζουμε σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000 και τις διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης της TUV.

Πιστοποιήσεις

  • Atomeslogosbadge Dop
  • Organic
  • Tuv Austria
Ποιοτικός Έλεγχος

Πιστοποιητικά Ποιότητας που Συνοδεύουν τα Προϊόντα μας

ΠροσδιορισμόςΒιολογικό Πρώιμης Συγκομιδής
Οργανοληπτική ΔοκιμήΕξαιρετικό Παρθένο
Ελαττώματα0,0
Φρουτώδες6,5
Πικρό5,3
Πικάντικο5,2
ΠροσδιορισμόςΣητεία Λασιθίου - Κρήτης ΠΟΠ
Οργανοληπτική ΔοκιμήΠ.Ο.Π Εξαιρετικό Παρθένο
Ελαττώματα0,0
Φρουτώδες5,8
Πικρό4,3
Πικάντικο4,6
ΠροσδιορισμόςΕλαιόλαδο
Οργανοληπτική Δοκιμή-
Ελαττώματα-
Φρουτώδες-
Πικρό-
Πικάντικο-
  • Καλλιέργεια

    Το Pure άριστης ποιότητας ελαιόλαδο παράγεται στους βιολογικούς ελαιώνες της οικογένειας Κανδεμίλη στο Ηράκλειο Κρήτης, και συγκεκριμένα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος και στις Δυτικές πλαγιές του Όρος Δίκτη, μέρος του δικτύου Natura 2000.

    Οι διαδικασίες στηρίζονται σε σύγχρονες τεχνικές βιολογικής συγκαλλιέργειας της ελιάς με αρωματικά φαρμακευτικά φυτά.

  • Συγκομιδή

    Η διαδικασία της συγκομιδής επηρεάζει καθοριστικά την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και πρέπει να γίνεται στον σωστό χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο.

    Οι ελιές μαζεύονται με το χέρι, ώστε να μην τραυματίζεται ο καρπός. Επιλέγονται οι καλύτερες, όχι πολύ ώριμες ελιές.

  • Μεταφορά

    Κατά το μάζεμα της ελιάς, ειδικά για τις επιτραπέζιες ποικιλίες αλλά και για τις ελαιοποιήσιμες, χρησιμοποιούμε πλαστικά τελάρα που επιτρέπουν τον καλό αερισμό, ώστε να μην αναπτύσσεται ο μύκητας της μούχλας που προκαλεί υποβάθμιση στο ελαιόλαδο και αύξηση της οξύτητας.

  • Ελαιοποίηση

    Συνθήκες έκθλιψης στο ελαιοτριβείο αλλά και τις συνθήκες αποθήκευσής του. Επιλέγοντας τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης εξασφαλίζουμε ένα προϊόν ανώτερο ποιοτικά, αγνό και ανεπηρέαστο από τις συνέπειες της επεξεργασίας σε υψηλές θερμοκρασίες.

  • Χημική Ανάλυση

    Η χημική ανάλυση καθορισμού ποιότητας του φρέσκου ελαιόλαδου είναι ένα καθοριστικής σημασίας εργαλείο για τη διασφάλιση της γνησιότητας του φυσικού αυτού προϊόντος.

    Για τον καθορισμό της ποιότητας ελαιολάδου, η χημική ανάλυση των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών, που αποτελούν κριτήρια ποιότητας, κατηγοριοποιεί τους διαφορετικούς τύπους ελαίων.

    Για τα παρθένα ελαιόλαδα η ποιότητα καθορίζεται επιπλέον με τον έλεγχο οργανοληπτικών χαρακτηριστικών που αξιολογούνται μέσω οργανοληπτικής εξέτασης.

  • Οργανοληπτική Αξιολόγηση

    Είναι η ανίχνευση, περιγραφή και μέτρηση των θετικών και αρνητικών ιδιοτήτων του παρθένου ελαιολάδου*, από εκπαιδευμένη ομάδα δοκιμαστών, χρησιμοποιώντας τις ανθρώπινες αισθήσεις.

    Η μέθοδος έχει παγκόσμια αποδοχή, παράγει αποτελέσματα ίσης βαρύτητας με αυτά της χημικής ανάλυσης και μας δίνει την δυνατότητα να κατατάξουμε ένα παρθένο ελαιόλαδο σε μια από τις παρακάτω τρεις βασικές ποιοτικές κατηγορίες: Εξαιρετικό Παρθένο, Παρθένο (Virgin) ή Μειονεκτικό, Λαμπάντε (Lampante)

  • Συντήρηση & Αποθήκευση

    Μεταφορά σε ανοξείδωτες δεξαμενές δημιουργώντας συνθήκες ελάχιστης οξυγόνωσης με ταυτόχρονη εισαγωγή αζώτου για την αποφυγή ανεπιθύμητων ενζύμων και διασφάλιση των χαρακτηριστικών του ελαιολάδου όπως τη στιγμή που παράγεται.

Βραβεία

Η Βραβευμένη Συλλογή του Έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου μας

  • Χρυσό Βραβείο Ποιότητας Athena Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου 2021

    Χρυσό Βραβείο Ποιότητας Athena Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου 2021

  • Ασημένιο Βραβείο Ποιότητας London Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου 2021

    Ασημένιο Βραβείο Ποιότητας London Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου 2021

  • Ασημένιο Βραβείο Συσκευασίας London Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου 2021

    Ασημένιο Βραβείο Συσκευασίας London Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου 2021